torsdag 5. januar 2012

Dr Fedon Lindbergs kyllingsuppe med kikerter


Vi er ikke på lavkarbodiett her i huset, men jeg har stor tro på at kroppen ikke har godt av å proppes med raske karbohydrater. Ei heller med masse mettet fett, så jeg tar meg friheten til å velge retter som passer mitt kostholdssyn ;) 

Fra www.fedon.no

Til 4 porsjoner
2 gulrøtter, finhakket
2 selleristilker, finhakket
1 1/2 liter grønnsakskraft (vann + terning)
1 kvist frisk rosmarin, eller 1/2 ts tørket
salt og nykvernet pepper
1 boks hermetiske kikerter (ca. 400 g)
4 kyllingbryst, skåret i tynne strimler
saften av ½ sitron
reven parmesan til servering
1 ss hakket bladpersille

1. Varm oljen forsiktig i en stor kjele og ha i de hakkede grønnsakene. La dem surre i oljen i 5-7 minutter under stadig omrøring på middels varme.
2. Tilsett 5 dl av kraften, rosmarinkvisten og litt salt og pepper. La suppen koke under lokk i ca. 20 minutter. Rør om av og til. Hvis du bruker tørket rosmarin, pakkes den inn i et lite stykke tøy eller du kan bruke en ”te-klype” for te i løs vekt.
3. Tilsett resten av kraften og kikerter og kok opp under omrøring. Demp varmen og la det hele småkoke under stadig omrøring i 5-6 minutter. Tilsett kyllingstrimlene og la suppen trekke til kyllingen er gjennomkokt. Ta ut rosmarinkvisten eller den tørre rosmarinen og smak til suppen med salt og pepper.
4. Server suppen i dype tallerkener. Dryss over litt reven parmesan og hakket bladpersille.
Et alternativ til kyllingbryst og grønnsakskraft, vil være å koke en hel, rå kylling sammen med løk og gulrøtter. Da får man nydelig kraft til suppen som bonus. Hel kylling er som regel også billigere, og kjøttet fra de øvrige delene av kyllingen er ofte saftigere enn brystet. Den ferdige suppen kjøres da i processor, før den rensede kyllingen tilsettes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar