Jeg skal prøve å samle noen oppskrifter her, og teste ut etterhvert.
En suppe som det skrytes veldig av er Jamies kikert- og purreløksuppe:
350 g kikerter - bløtlagt over natten
1 potet - skrelt
5 purrer - i tynne skiver
olivenolje og en klatt smør
2 hvitløksbåter
8,5 dl hønsebuljong (eller skikkelig kraft hvis du har det)
salt og pepper
revet parmesan
extra virgin olivenolje
Kok kikertene sammen med poteten i 1 time. Sil av kokevannet. Ha smør og olje i en gryte og la purre og hvitløk surrre i blandingen til det har blitt mørt. Tilsett salt, kokte kikerter og potet og hell på 2/3 av kønsebuljongen. Kok i 15 min. Mix suppen i processor eller med stavmixer. Ønskes litt å tygge på, blend halvparten av suppen, og la resten inneholde biter. Spe eventuelt med mer buljong til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Øs opp i serveringsboller og dryss over rikelig med revet parmesan. Ringle til slutt over litt god extra virgin olivenolje. Server med godt brød.
Det jeg liker godt med denne, er at det er "vanlige" ingredienser. Terskelen for å prøve det ut er lavere da, enn om man må kjøpe inn mange flasker og glass med tilsetninger man ellers ikke bruker...
Jeg synes 5 purrer høres mye ut - i originaloppskriften på engelsk står det medium sized. Jeg trodde først det kunne være feil oversatt, at det skulle være vårløk, men det står leek og ikke spring onion når jeg søker i engelske versjoner. Jeg kommer nok til å prøve litt færre purrer første gangen!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar